Workshop: Miso-Maru (Miso soup bombs)

In this workshop, Anja VAN WEZEL will show you how to make your own plant-based fresh instant miso soup in the shape of a bomb. Called Miso-Maru, they are little balls of miso and dashi mixed with the ingredients of your choice. They’re super easy to make. All you have to do is pour some hot water over them to instantly have a delicious bowl of miso soup!

They’ve become quite the trend in Japan. Rolled up, they are small enough to bring to the office for lunch and simple enough to have in the morning for breakfast. Miso soup is even said to be good for hangovers because it contains the nutrient choline, which helps your body detox and recuperate.
You will make them with different covers so that they look very fancy and beautiful. They’re twisted in paper so you can also hand them out as gifts to your friends!

In deze workshop leert Anja VAN WEZEL je hoe je een kop zuiver plantaardige instant miso-soep kunt maken met behulp van een ‘misobom’. Het heet Miso-Maru en het zijn simpel gezegd kleine balletjes van miso en dashi, gemengd met ingrediënten van jouw keuze. Ze zijn heel gemakkelijk te maken en vervolgens hoef je er alleen maar kokend water overheen te gieten.

Vanwege hun eenvoud en gebruiksgemak zijn ze momenteel een flinke trend in Japan: je kunt ze gemakkelijk naar je werk meenemen en je kunt het ook ‘s ochtends voor je ontbijt gebruiken. Daarnaast wordt van miso-soep gezegd dat het een goed middel is tegen katers: het bevat choline en dat helpt je lichaam om te ontgiften en te herstellen.
Gedurende de workshop leer je ook hoe je de ‘bommetjes’ op een mooie manier in papier kan inpakken, zodat je ze ook aan vrienden cadeau kan doen!

Follow Anja VAN WEZEL on instagram: @moonrabbitcafe