Japanese Whisky Tasting
Presented by Wouter VAN TOL

Image by Gijs Proost Fotografie

Japanese whisky is becoming increasingly popular because of its harmonious flavours. The blending process, which is unique to Japan, combines old traditions with constant improvement. Even so, Japan also produces single malts. Wouter VAN TOL has been working in the beverage industry, organising whisky tastings and whisky festivals since 2004. He has also worked as a sales representative for Japanese whisky brands Nikka, Matsui, Kurayoshi, Tottori and Kyoto. Let him be your guide through the wonderful world of Japanese whisky.

Estimated duration: 90 minutes | € 35

Recommendation: combine the whisky tasting with a screening of Komada: A Whisky Family

Japanse whisky wordt steeds populairder, dankzij zijn harmonieuze smaken. Die vaak bereikt worden via een uniek Japans blendproces, waarbij er continu naar verbetering gestreefd wordt, in combinatie met oude tradities (hoewel er ook single malts worden gemaakt). Wouter van Tol werkt al decennia in de drankindustrie, en organiseerde vele whiskyproeverijen en festivals. De laatste jaren werkte hij als verkoper ook veel met Japanse whiskymerken Nikka, Matsui, Kurayoshi, Tottori en Kyoto. Laat hem je gids zijn door de wonderlijke wereld van Japanse whisky.

Geschatte duur: 90 minuten | € 35

Tip: combineer de proeverij met een vertoning van de animatiefilm Komada: A Whisky Family