Kick-off with FOODMAN
HIGUCHI Takahide

Japan

What better way to kick of CAMERA JAPAN Rotterdam than with great music and unique, experimental film?

Is er een betere manier om met CAMERA JAPAN Rotterdam te starten dan met vette muziek en een unieke, experimentele film?

Foodman aka HIGUCHI Takahide is an insanely creative electronic music producer. Through his constant stream of high quality output, the Tokyo-based artist has become the unofficial ambassador for Japan’s contemporary electronic music scene. His renaissance-like take on music is probably the most positively disconcerting trait of his work. He mixes juke/footwork, pop, electronica, and found sound with joyful irreverence and a sense of exploration that is characteristic of the best Japanese experimental music out there.

Foodman performs at CAMERA JAPAN Festival as part of his first ever European tour.

Foodman, ook bekend als HIGUCHI Takahide, is een uitzonderlijk creative maker van elektronische muziek. Deze inwoner van Tokio maakte naam als onofficiële ambassadeur van de Japanse elektronische dansmuziek dankzij zijn enorme werkethos en de hoge kwaliteit van zijn vele releases. In zijn werk brengt hij oude stijlen terug, met overrompelend effect. In zijn trukendoos vinden we juke/footwork, pop, electronica en gevonden geluiden die hij door elkaar husselt met speels enthousiasme en de liefde voor het verkennen van onontgonnen terrein, illustratief voor de beste Japanse experimentele muziek.

Foodman speelt op CAMERA JAPAN als onderdeel van zijn allereerste Europese tour.